Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Božić je Otajstvo u kojem Bog ima riječ i u kojem zna što treba reći" - poručio pomoćni biskup zagrebački mons. dr.sc. Ivan Šaško

svećenstovBožić je Otajstvo u kojem Bog ima riječ i u kojem zna što treba reći. Božji dar je neopisiv i neka Vas prati kroz dane koji su pred nama.“ – poručio je to pomoćni biskup zagrebački mons. dr.sc. Ivan Šaško prilikom tradicionalnog predbožićnog prijama u uredu županice Martine Furdek-Hajdin.

Zahvalio je pritom i  Karlovačkoj županiji  na snazi duha i volji koju je pokazala u brizi za stradale crkve prilikom razornog potresa.

Uz pomoćnog biskupa zagrebački mons. dr.sc. Ivana Šaška prijamu je nazočio i  biskup Gospićko - senjske biskupije mons. mr. Zdenko Križić te katolički dekani s područja Karlovačke županije.

Županica Martina Furdek Hajdin zaželjela je toplu dobrodošlicu biskupima i katoličkim dekanima te poručila:

Ljudi koji su vjernici pronalaze pored svih nedaća snagu da se izdignu iznad njih. Snaga koja proizlazi iz vjere omogućuje svima nama da se suočavamo sa onime što svakodnevnica donosi. Mi u Karlovačkoj županiji smo pronašli volju da se ne zaustave procesi  i da nastavimo raditi dalje istim tempom. „

Biskup Gospićko - senjske biskupije mons. mr. Zdenko Križić istaknuo je dvije kreposti važne za život pojedinca, a to su radost i mir:“ Želim svima Vama da mir i radost Odozgo ispune Vaša srca, da ne oskudijevate u svjetlu u kojem možete pronaći rješenje za sve situacije.

Uz županicu, prijamu su nazočili i zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar, pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac, pročelnica UO za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević te pročelnik Ureda županice Bernardo Pahor.

Na kraju susreta međusobno su razmijenjeni prigodni darovi.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost