Dan poduzetnika-“Perspektiva razvoja poduzetništva u Karlovačkoj županiji – skrivene mogućnosti“

panel10U sklopu projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar kojega zajednički provode Karlovačka županija, Grad Karlovac, Poduzetnička zona Korana i Gimnazija Karlovac održao se danas promotivni događaj Dan poduzetnika. 

Županica Martina Furdek-Hajdin ovom prigodom je istaknula: "Odlika ovog centra  je inspirirana Nikolom Teslom koji je bio inovator, a sam centar treba raditi na njegovoj inspiraciji, inovativnosti. Sam poduzetnički centar treba ići i korak dalje da inovacije postanu nešto od čega se može živjeti i plasirati se u poduzetničkom duhu."

Održana je panel rasprava na temu “Perspektiva razvoja poduzetništva u Karlovačkoj županiji – skrivene mogućnosti“. U drugom dijelu promotivnog događaja, poduzetnici Mirjana Vučetić, Ivica Srakočić, Milan Medić, Snježana Kovač, Marilia de Oliveira te dr. sc. Matina Gjurašić u panel raspravi podijelili su svoja iskustva u poduzetništvu te raspravljati o potrebama poduzetnika na području Karlovačke županije s ciljem unaprjeđenja poduzetničkog duha u Karlovačkoj županiji.
Poduzetništvo i poduzetnički duh potrebno je sustavno poticati sinergijom državne uprave, područne i lokalne samouprave, različitih institucija povezanih s malim gospodarstvom, kroz razvojne agencije kao i kroz interesna udruženja samih poduzetnika. Brojni su izazovi, ali i brojne mogućnosti za uspješan razvoj poduzetništva u Karlovačkoj županiji.

Organizacija događaja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 
Projekt „Nikola Tesla Poduzetnički centar“ (referentne oznake KK.03.1.2.31.0001.), započeo je 01.03.2021. godine, a traje do 31.12.2023. godine. Svrha projekta je stvaranje pozitivne poduzetničke klime u vidu povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poticanja samozapošljavanja, pružanja pomoći u stvaranju novih MSP-ova te povećanja broja novih radnih mjesta u Karlovačkoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 32.009.541,75 kn, a EU sufinanciranje projekta iznosi 23.176.560,48 kn. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru ITU mehanizma.
Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri u provedbi su Grad Karlovac, Poduzetnička zona Korana te Gimnazija Karlovac.