Dan ružičastih majica - županica Martina Furdek-Hajdin pozvala na toleranciju i međusobno poštivanje

DSC 0005Povodom Dana ružičastih majica, županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin obratila se učenicima osnovnih škola kojima je osnivač Karlovačka županija, a koji su danas sudjelovali na edukaciji na temu "Suzbijanje vršnjačkog nasilja". 
Edukaciju je organizirao UO za školstvo u suradnji sa PU Karlovačkom, a sudjelovali su učenici od petog do osmog razreda. Nastavak je to kontinuiranih i dugogodišnjih edukacija na temu suzbijanja nasilja među mladima. 

"Ne samo danas već 365 dana u godini trebamo raditi na međusobnoj toleranciji i na suzbijanju unutarnjeg poriva ako osjetimo potrebu za agresijom. Moramo biti svjesni kako naša sloboda prestaje onog trenutka kada ugrožavamo tuđu slobodu. " - istaknula je županica Martina Furdek-Hajdin.

Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teškoj bolesnoj majci. Hrvatski sabor je 2017. godine Dan ružičastih majica proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

U znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja na simboličan način uključili su se i djelatnici Karlovačke županije noseći na današnji dan ružičaste majice.