Izdana građevinska dozvola za novi vrtić u Bariloviću

DSC 0003Demografske mjere su se u Karlovačkoj županiji pokazale vrlo uspješnima i učinkovitima, posebice kada je riječ o vrtićima. Tako je u petak, 30. srpnja pročelnica UO za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević uručila je građevinsku dozvolu načelniku Općine Barilović Draženu Perakoviću, za rekonstrukciju postojećeg objekta i prenamjenu u vrtić.

Naime, Općina Barilović je u rujnu 2020. godine  otvorila novi vrtić u Belajskim poljicama za 36 mališana, a projekt je bio financiran EU sredstvima za ruralni razvoj. Trenutno su u tijeku radovi na njegovom proširenju za još jednu mješovitu skupinu, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna, od čega 700 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo. Na taj način, kapacitet vrtića će se povećati na 60 djece. Načelnik Peraković je istaknuo da je Općina otkupila zemljište i zgradu bivše veterinarske ambulante, izradili su tehničku dokumentaciju i u vrlo kratkom roku dobili građevinsku dozvolu. Načelnik je naglasio dobru suradnju i razumijevanje projektanta i UO za graditeljstvo i okoliš čiji je zajednički rad rezultirao izdavanjem građevinske dozvole. Projekt novog vrtića, koji će se nalaziti u centru općine Barilović, procijenjene je vrijednosti 5 milijuna kuna te je apliciran za sufinanciranje na mjere za ruralni razvoj.

Predviđa se da će vrtić svoje male prve stanare primiti već 01. rujna 2023. godine, čime će se ukupni kapacitet vrtića na području općine Barilović povećati na 100 mjesta.

Pročelnica Marina Jarnjević pohvalila je odličnu suradnju s Općinom Barilović u brojnim dosadašnjim projektima. Naglasila je kako je Karlovačka županija, izdavanjem građevinske dozvole u roku od tri tjedna, ponovno dokazala kako je prijatelj razvoju investicija. Županijski odjel za graditeljstvo i okoliš je u posljednje četiri godine učinio brojne pomake u vidu učinkovitosti rada. Tako je broj godišnje riješenih predmeta po djelatniku narastao s 124 na 360. Broj djelatnika je gotovo upola manji, a učinkovitost i zadovoljstvo korisnika veća.