Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Karlovačka županija donirala 50 tisuća kuna kao pomoć Mykolaivskoj oblasti u Ukrajini

donacija za Ukrajinu

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin danas je u Veleposlanstvu Ukrajine u Zagrebu velposlaniku NJ.E. Vasilij Kiriliču uručila donaciju Karlovačke županije za pomoć Mykolaivskoj oblasti u Ukrajini. Županica je veleposlaniku uručila ček u vrijednosti 50 tisuća kuna. Karlovačka županija s Mykolaivskom oblasti od 2013. godine njeguje prijateljske odnose suradnje utemeljene na međusobno potpisanom Sporazumu o suradnji, koji je potpisan 22. listopada 2013. godine u Mykolaivu.

Obzirom na ratnu situaciju u Ukrajini i agresiju koju intenzivno trpi i Mykolaivska oblast, Karlovačka županija je u dogovoru s Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj odlučila donirati financijska sredstva potrebna za kupovinu medicinske opreme i lijekova. Osim ove donacije, Karlovačka županija angažirana je i u prihvatu i smještaju te osiguranju školovanja, zaposlenja i medicinske skrbi osoba koje su stigle iz Ukrajine i zbrinute su na području naše županije.

Dosadašnja suradnja s Mykolaivskom oblasti rezultirala je međusobnim sporazumima i između gospodarskih komora dviju regija, a u nekoliko navrata gospodarstvenici Karlovačke županije boravili su u Mykolaivskoj oblasti radi uspostave gospodarske suradnje. Nažalost, ratne prilike zaustavile su sve dosadašnje dogovore o gospodarskim aktivnostima i poslovnoj suradnji.

Valja također spomenuti da su dvije godine uzastopce djeca poginulih branitelja iz Ukrajine, posebno Mykolaivske oblasti, bila gosti Karlovačke županije u odmaralištu u Selcu. Tako je ukupno za 100-tinjak mališana i njihovih pratitelja, po deset dana, bilo osigurano ljetovanju na jadranskoj obali. Kako je ovom prigodom istaknula županica Furdek Hajdin, sjećajući se svega što se događalo i Hrvatskoj u Domovinskom ratu, nastojimo pomoći koliko i gdje možemo, u uvjernju da će ratne strahote što prije završiti.

Veleposlanik Kirilič izrazio je zahvalnost županici i Karlovačkoj županiji na ovoj donaciji i ukupnoj potpori. Posebno je istaknuo veliku podršku koju svakodnevno doživljava u Republici Hrvatskoj, gdje naši ljudi nesebično nude pomoć za pravednu borbu Ukrajinaca.

Županica Martina Furdek Hajdin na kraju je susreta pozvala veleposlanika Kiriliča da službeno posjeti Karlovačku županiju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.  

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost