Karlovačka županija nabavila dva nova kombi vozila za sanitetski prijevoz namijenjena Domu zdravlja Slunj i Domu zdravlja Ozalj

Sanitetska vozila

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, zajedno sa zamjenicom Vesnom Hajsan Dolinar i pročelnicom Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Majom Vučinić Knežević, je u srijedu, 24. veljače, ravnateljicama Doma zdravlja Slunj i Doma zdravlja Ozalj, Ivanki Magdić i Nadi Diković, svečano uručila ključeve novonabavljenih kombi vozila za sanitetski prijevoz namijenjenih ovim zdravstvenim ustanovama.

Nastavak je ovo programa nabave novih sanitetskih vozila iz 2020. godine, koje Karlovačka županija nabavlja za županijske zdravstvene ustanove. Tako su već ranije nabavljena dva nova sanitetska vozila za Dom zdravlja Karlovac i jedno za Dom zdravlja Ogulin, čija je pojedinačna vrijednost bila 337 tisuća kuna. Sada su isporučena vozila i za ozaljski i slunjski Dom zdravlja. Radi se o vozilima marke VW s pogonom 4x4, čija je pojedinačna vrijednost 462,5 tisuće kuna. Isporučitelj vozila je tvrtka CiB Commerce iz Buzeta.

Županica Martina Furdek Hajdin pritom je naglasila da je od 2017. godine Karlovačka županija za svoje Domove zdravlja nabavila 12 vozila, a da se u 2021. godina planira nabaviti još 7, za što je u pripremi procedura javne nabave. Karlovačka županija je u tu svrhu u svom proračunu osigurala 2 milijuna kuna. Tako će ove godine po jedno novo sanitetsko vozilo dobiti svaki od Domova zdravlja u Karlovačkoj županiji, dok će Dom zdravlja Karlovac dobiti dva nova vozila. 

Na taj će način 18 timova sanitetskog prijevoza, koliko ih trenutno ima na području naše županije, imati kvalitetnija i sigurnija vozila s mnogo više opreme i opcija za zbrinjavanje pacijenata.