Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Kolegiji županice održani su u Ogulinu i Josipdolu

kolegij OG JS 1Prema već kontinuiranoj praksi Karlovačke županije, županica Martina Furdek Hajdin sa pročelnicima i ravnateljima ustanova, u ponedjeljak 29. studenog, održala je kolegije županice u Gradu Ogulinu i Općini Josipdol. Razgovaralo se o stanju na tržištu rada i radnim mjestima, projektima u zdravstvu i školstvu, statusu predmeta državne imovine, aktima za gradnju, javnim pozivima u gospodarstvu, školstvu i zdravstvu te projektu zaštite od poplava Ogulin. Županica je navela kako je suradnja u kontinuitetu i redovita, a naglasak je stavljen na projekte županijskih cesta, sanacija i obnovu mostova koji su u lošem stanju te predmete državne imovine. 

Gradonačelnik Dalibor Domitrović istaknuo je kako je Grad Ogulin na kolegiju predstavio značajne gradske projekte i problematiku koju Grad i Županija mogu zajedničkim snagama rješavati. Gradonačelnik je naglasio kako je Grad Ogulin usmjeren na gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako Županija redovito radi na promjenama u srednjoškolskom obrazovanju kako bi se djeca školovala za ona zanimanja koja su sada i koja će u budućnosti biti potrebna na tržištu rada. Na taj način, navodi županica, možemo kvalitetno odgovoriti na izazove koje nam budućnost donosi u vidu nedostatka radne snage poput autolimara, vodoinstalatera, vozača motornog vozila, mehatroničara, CNC operatera itd. Županica je istaknula da je projektna dokumentacija za energetsku obnovu Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin i Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana gotova te se čeka raspoloživi natječaj. Vezano uz obilaznicu Grada Ogulina na DC42, trenutno je u tijeku javna nabavu za projektiranje 4,2 km ceste, a u prosincu se očekuje otvaranje ponuda.

Nakon kolegija u Ogulinu, županica Martina Furdek Hajdin je u pratnji zamjenice županice Vesne Hajsan Dolinar, zamjenika županice Dejana Mihajlovića,  gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića te ravnateljice Zrinke Ceranić Jurković obišla dio zamijenjene stolarije u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin. Vrijednost projekta zamjene stolarije na školi je 1,3 milijuna kuna te će sva stolarija biti u potpunosti izmijenjena u 2022. godini. Ovim projektom osigurava se ušteda energije te bolja toplinska izolacija prostorija škole, što su potvrdili i učenici smjera elektrotehnike.

Nakon Ogulina, kolegij županice održan je u Općini Josipdol. Načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić istaknuo je aktivnosti i projekte koje Općina trenutno provodi. Naglašena je intenzivnija suradnja oko projekta izgradnje školske sportske dvorane, projekta dogradnje Dječjeg vrtića, izgradnje vodovodne mreže te izgradnje potrebnog nogostupa u centru Josipdola. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost