Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Kreće završna faza radova na projektu izgradnje retencije u Ogulinu

retencija ogulin faza II 2Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova zaštite željezničke pruge u zoni retencije Ogulin - faza II, kreće posljednja faza projekta izgradnje retencije Ogulin. Ugovor vrijednosti 10 milijuna eura potpisale su Hrvatske vode i odabrani izvođač radova tvrtka Swietelsky d.o.o.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković predao je ugovor predstavniku izvođača radova Swietelsky d.o.o. Zvonku Dundoviću i istaknuo: "Cjelokupan projekt izgradnje sustava obrane od poplava vrijedan je 25 milijuna eura, od čega se 85% financira bespovratnim europskih sredstvima, a ostatak troškova snose Hrvatske vode i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Zahvaljujem svima na kontinuiranim sastancima, posebice Karlovačkoj županiji, koji su omogućili realizaciju projekta do ove faze."

U ime tvrtke Swietelsky Zvonko Dundović zahvalio je na povjerenju te se raduje početku radova, koji su predviđeni u ožujku. Rok za završetak radova je 15 mjeseci.

Županica Martina Furdek Hajdin: "Ovo je kapitalni projekt i svi dionici ulažu veliki napor kako bi se projekt, koji je desetljećima stajao nedovršen, završio. Radujem se skorom završetku projekta koji će omogućiti siguran život u Ogulinu."

Projekt "Zaštite od poplava Grada Ogulina" smanjit će poplavni rizik i povećat će stupanj sigurnosti grada Ogulina od poplavnih događaja. Do sada su završene dvije faze projekta koje su se odnosile na radove na pregradnom mjestu retencije te na izgradnji zaštitnog objekta ribnjaka na rijeci Vitunjčici. U tijeku je faza izgradnje brane retencije s pripadajućim objektima, a posljednja faza radova tek slijedi. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost