Zamjenica županice zahvalila nagrađenoj profesorici Marijani Smolčec

skola ogulin

Ljudski resursi najvredniji su potencijal škola u Karlovačkoj županiji i bez njih bi sva brojna ulaganja Karlovačke županije u školske objekte i opremu bili bez osnove.

Izjavila je to zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar prigodom današnjeg posjeta Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana Ogulin. Povod posjetu bila je vrijedna nagrada Global Teacher Award 2021. koju je profesorica engleskog jezika Marijana Smolčec dobila, kao priznanje struke, na svjetskoj razini. Radi se svjetskoj nagradi za učitelje i nastavnike koji svojim inovativnim i kreativnim radom daju poseban doprinos svojoj struci i profesiji. Nagradu je ustanovio Alert Knowledge Services iz Indije u cilju izgradnje boljeg društva temeljenog na obrazovanju i primjeni suvremeni obrazovnih procesa. Ove je godine za nagradu bilo nominirano preko 26 tisuća nastavnika i profesora širom svijeta, a nagrade su dodijeljene za njih 500 iz 110 zemalja svijeta. Temelj za nominaciju je potvrda od strane najmanje 5 osoba, kolega iz različitih krajeva svijeta, koji surađuju na projektima u nastavi, a sve mora biti potvrđeno potpisom ravnatelja škole nominiranog kandidata. 

Profesoricu Smolčec  predložio je kolega iz Južne Koreje s kojim je surađivala na nastavnim projektima. Svojim kreativnim i inovativnim radom te radionicama s učenicima i kolegama širom svijeta prof. Smolčec stekla je ugled i reputaciju kao pedagog koja novim i kreativnim metodama podučavanja i rada motivira učenike na stjecanje novih znanja, vještina te veza i poznanstava s njihovim vršnjacima diljem svijeta. Upravo su to reference koje su doprinijele da profesorica Marijana Smolčec ove godine zasluženo ponese ovu nagradu.

Veliko je to priznanje i za ogulinsku školu, koja svake godine iznjedri nove laureate, kako među učenicima tako i među profesorima. Potvrdio je to i ravnatelj Hrvoje Magdić koji je s ponosom istaknuo nagrade koje su učenici i djelatnici škole ove godine osvajali. 

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar je, uz čestitke i prigodne darove uručene prof. Smolčec, naglasila značaj ovih vrijednih nagrada i priznanja za samu Školu ali i za ukupno školstvo u Karlovačkoj županiji. Promocija je to, kako nastavničke struke i obrazovanja u Karlovačkoj županiji, tako i u Hrvatskoj pa i izvan njenih granica, gdje su hrvatski nastavnici i profesori iznimno cijenjeni među svojim kolegama.