Ministar Tomislav Ćorić održao koordinacijski sastanak u Karlovačkoj županiji

 ori 7

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, sa suradnicima, održao je u utorak, 12. listopada, redovnu koordinaciju na temu projekata u vodnom gospodarstvu u Karlovačkoj županiji, kao i problematike rada HE Lešće.

Na sastanku, u Uredu župana Karlovačke županije, prisustvovali su također i predstavnici Hrvatskih voda, na čelu s generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem. Domaćini sastanka bili su županica Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, sa suradnicima.

Raspravljalo se o temama zaštite od poplava Ogulina i Karlovca, vodoopskrbe Rakovice, Aglomeraciji Plitvička Jezera, Aglomeraciji Karlovac-Duga Resa, udruživanju javnih vodnih isporučitelja, izmuljenju, zamućenju i zaštiti rijeke Mrežnice te problematici vezanoj uz rad HE Lešće i rijeke Dobre. 

Kako je rečeno na sastanku, svi se projekti provode i u nekim su od faza radova ili pripreme kroz projektnu dokumentaciju te idu planiranom dinamikom. Za zaštitu rijeke Mrežnice, vrstu i razinu zaštite, ili pak utjecaja rada HE Lešće na rijeku Dobru i njen okoliš, pripremaju se optimalna rješenja koja mora odrediti struka.