Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek predala povelje UNESCO-a sokolarskim klubovima u RH

UNESCO sokolari 11

Hrvatska je jedna od 23 zemlje koja je sudjelovala u multinacionalnoj nominaciji umijeća sokolarenja kao nematerijalne kulturne baštine i upisa na Reprezentativan popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Tim povodom na Starom gradu Dubovcu održana je svečanost uručenja povelje UNESCO-a nositeljima sokolarskih klubova u Republici Hrvatskoj, a svečanosti je nazočila ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. 

 

Svečanosti su nazočili i predsjednik Hrvatskog povjerenstva za UNESCO akademik Zvonko Kusić, glavni konzervator Ministarstva kulture i medija Davor Trupković, glavna tajnica Hrvatskog povjerenstva za UNESCO Rut Carek, voditeljica Službe za pokretnu, etnografsku i nematerijalnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture i medija Tatjana Horvatić, županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić, ravnateljica Muzeja grada Karlovca Hrvojka Božić te predstavnici i članovi sokolarskih klubova u RH.

Povelju UNESCO-a su zaprimili Sokolarstvo Petrinja, Udruga "Sokolarski centar" iz Šibenika, Lovno sokolarska udruga "Sveti Bavon" iz Osijeka, Hrvatski sokolarski klub iz Karlovca te Hrvatski sokolarski savez iz Zagreba. Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uručila je povelje i Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji. 

Sokolarstvo je prepoznato kao dio nacionalne kulturne baštine, kao društvena tradicija koja poštuje prirodu i okoliš, prenosi se s generacije na generaciju i pridonosi stvaranju osjećaja pripadnosti i kontinuiteta zajednice i njezinog identiteta.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost