Naša Ivanka Boljkovac predstavila monografiju na karlovačkoj Promenadi

Monografija IvankeB 3Ivanka Boljkovac, sopranistica, nacionalna prvakinja Opere HNK, predstavila je u Karlovcu monografiju “Naša Ivanka Boljkovac”, a predstavljanju je nazočila županica Martina Furdek Hajdin. 

Karlovačka županija sufinancirala je izdavanje monografije. 

Skandirali su joj na gotovo svim svjetskim pozornicama, no Ivanka Boljkovac ostala je skromna i jednostavna, često ističući svoje porijeklo i pripadnost Karlovcu. Zvali su je u mnoge svjetski poznate operne kuće, ali ona je ostala vjerna Hrvatskom narodnom kazalištu. 

Na karlovačkoj Promenadi predstavljena je bogato ilustrirana monografija, objavljena u izdanju nakladnika Umjetnička organizacija Metriopolis, na 312 stranica prikazuje cjelokupnu profesionalnu karijeru sopranistice Ivanke Boljkovac, a donosi i segmente iz privatnog života, bazirajući se na vrijeme odrastanja i školovanja u Karlovcu. 

Županica Martina Furdek Hajdin čestitala je Ivanki Boljkovac na svim postignućima u karijeri te joj zahvalila što je uvijek, unatoč profesionalnim obavezama, imala vremena za Karlovac i Karlovačku županiju i bila njezin najbolji promotor.

Predstavljanju monografije u Karlovcu prisustvovali su i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.