Natječaj za dodjelu stipendija studentima na području Karlovačke županije za akademsku godinu 2021./2022.

science g3bcc0ebd1 1280Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima na području Karlovačke županije za akademsku godinu 2021./2022. objavljen je 22. listopada 2021. godine na web stranici Karlovačke županijena linku: Natječaj za dodjelu stipendija i ostat će otvoren do petka, 05. studenoga 2021. godine. Sukladno Odluci o broju i visini stipendija Karlovačka županija dodjeljuje ukupno 50 stipendija za studente i to 10 za socijalni status, 10 za darovitost i 30 za deficitarnost zanimanja. Visina mjesečne stipendije iznosi 800,00 kuna mjesečno. Novost su elektronske prijave. Svi detalji i informacije o samom natječaju objavljeni su na gore navedenom linku.

Deficitarna zanimanja za dodjelu studentima sukladno Odluci o utvrđivanju deficitarnih zanimanja su: za stručni studij građevinarstvo, informatika i strojarstvo, a za sveučilišni studij medicina, informatika, građevinarstvo, strojarstvo, farmacija, logopedija, matematika (smjer: nastavnički), fizika (smjer: nastavnički), njemački jezik i književnost (smjer: nastavnički), biologija i kemija (smjer: nastavnički), rani i predškolski odgoj i obrazovanje, elektrotehnika, računarstvo, rehabilitacija.

 Za dodjelu stipendije mogu se natjecati redovni studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Karlovačke županije, koji nisu stariji od 27 godina te koji se školuju na javnim državnim obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

Nakon formalne provjere dostavljenih prijava, Povjerenstvo za dodjelu stipendija učenicima i studentima objavit će prijedlog liste prioriteta na oglasnoj ploči Karlovačke županije, Vraniczanyeva 4, Karlovac u roku od 30 dana od dana završetka natječaja.