Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Novi ultrazvuk za Specijalnu bolnicu za produženo liječenje Duga Resa

Novi UZV SBDR 2

U Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa u rad je pušten novi ultrazvučni uređaj, vrijedan 400 tisuća kuna, za kojeg je novac osiguralo Ministarstvo zdravstva. Riječ je o najmodernijem uređaju s tri sonde, kojim će se raditi ultrazvuk dojke, abdomena, štitnjače i kukova kod djece.

Ravnateljica bolnice Višnja Mikulić Mikuljan naglasila je kako će zahvaljujući novom uređaju porasti kvaliteta rada, a liste čekanja, koje ni sada nisu dugačke, još će se više smanjiti.

Naš ultrazvuk se ne čeka dugo, s tim da svi hitni pacijenti koji dolaze u gastroambulantu - oni ne čekaju. Ukoliko je hitno, napravi se ultrazvuk idući dan. Radimo u dvije smjene i imamo treću doktoricu koju smo primili, tako da nam se sada ekipa pojačala i tih listi čekanja skoro da i nema. Ja bih se zahvalila županiji na kontinuiranoj pomoći koju pruža ovoj bolnici, jer zbog toga smo u mogućnosti nabavljati medicinske uređaje i opremu“, rekla je ravnateljica Mihalić Mikuljan.

Karlovačka županija u posljednjih je nekoliko godina za uređenje prostora te kupnju opreme i uređaja za dugorešku bolnicu izdvojila gotovo 5 milijuna i 700 tisuća kuna. Također, bolnica je prije dvije godine energetski obnovljena. Za taj veliki projekt, vrijedan 10 i pol milijuna kuna, novac su osigurale država i županija. Kada je riječ o suvremenim uređajima, ove je godine kupljen i mamograf, vrijedan milijun i 128 tisuća kuna. Novac je osiguralo Ministarstvo zdravstva, koje će, rekla je saborska zastupnica doktorica Maja Grba Bujević, i dalje pratiti rad ove bolnice.

Ovo je županija u kojoj se zaista razmišlja o svakoj zdravstvenoj ustanovi. Lijepo je čuti da nema listi čekanja, lijepo je da županija ulaže i prepoznaje sve potrebe koje ima ova zdravstvena ustanova. Ministarstvo zdravstva će i dalje pratiti rad ove bolnice, jer je ona jako specifična i ona zapravo daje sve ono što u palijativnoj medicini treba, a to je skrb za one koji su najosjetljiviji“, istaknula je saborska zastupnica i ravanteljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin ponovila je kako je glavni cilj osigurati kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb svakom stanovniku u županiji. Pritom, rekla je, dugoreška bolnica ima posebno mjesto.

Promišljamo o budućnosti ove bolnice na tragu onoga za što se ona specijalizirala i profilirala, znamo da je ona izuzetno vrijedan čimbenik zdravstvenog sustava na razini države za palijativnu skrb. Mnoge obitelji upravo ovdje traže potporu i skrb za svoje starije ukućane. U tom smjeru bolnica vidi svoju budućnost, dijelom vezano i za zdravstveni turizam, ali upravo u kombinaciji povećanja kapaciteta u skrbi za stare i nemoćne i pružanja zdravstvene usluge“, naglasila je županica Furdek Hajdin.

Županija je napravila idejno rješenje za proširenje Specijalne bolnice Duga Resa. Tim bi se projektom riješili problemi onih koji su najranjiviji - starih i teško bolesnih.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost