Obilježen Međunarodni dan darovitih učenika i Međunarodni dan poezije

daroviri4Na današnji dan, 21.ožujka obilježava se Međunarodni  dan darovitih učenika, ali i Međunarodni dan poezije. Upravo iz tog razloga, spajanjem poezije i glazbe upriličen je prijam za darovite učenike Karlovačke županije iz spomenutih područja.

U prostoru koncertne dvorane Glazbene škole Karlovac, županica Martina Furdek-Hajdin i zamjenica Vesna Hajsan Dolinar pozdravile su nagrađene učenike Glazbene škole Karlovac i OŠ Draganići i to redom: učenik 1.razreda umjetničke gimnazije Stjepan Magdić (harmonika) i mentor Tomislav Krvarić, učenik 4.razreda Glazbene osnovne škole Filip Štedul (udaraljke), učenik  6.razreda Glazbene osnovne škole Matej Kosić (udaraljke), učenik 1.razreda umjetničke Gimnazije Tin Malinar (udaraljke) i njihov mentor Pavao Golubić, učenik 6.razreda Glazbene osnovne škole Bruno Bilić (saksofon), učenik 2.razreda srednje Glazbene škole (saksofon) Daren Pavletić i njihov mentor Boris Kolarić te učenica 4.razreda Glazbene osnovne škole Korina Pintarić (oboa) i mentor Božidar Križan.

U ime Oš Draganići koja je ova godine bila domaćin županijskog Lidrano natjecanja nazočila je ravnateljica Marica Jurčić te učenik Roko Prstac i Tea Margić. 

"Čestitam Vam svima na uspjesima koje ste ostvarili i želim  da nastavite ulagati u sebe i raditi ono što volite. Na današnjem prijamu sudjelujete vi koji ste daroviti u umjetnosti,a mogu reći da se Karlovačka županija može ponositi brojnim darovitim učenicima, kako u osnovnim tako i u srednjim školama u različitim područjima,  a za njih  Županija odrađuje brojne aktivnosti, mjere i programe. Budite ponosni na svoj talent, dar koji oplemenjuje i nemojte odustati i ako naiđete na prepreke. Vašu umjetnost vam nitko ne može oduzeti." - poručila je županica Martina Furdek-Hajdin

Karlovačka županija koordinira čitav niz aktivnosti za darovite učenike, osigurava stipendije po osnovi darovitosti, provodi program KA RADDAR (usmjeravanje mladih prema STEM području), sudjeluje u organizaciji umjetničkih natjecanja, glazbenih, sportskih i brojnih drugih. Također, Karlovačka županija novčano nagrađuje državne prvake te organizira svečani prijem učenika i mentora koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, čime nastoji dodatno motivirati darovite učenike na daljnji rad.