Obilježena 30. obljetnica od pogibije prvog hrvatskog redarstvenika na ogulinskom prostoru, kao i Karlovačkoj županiji, Željka Brozovića

IMG 20210823 WA0000U Tržiću Tounjskom i Hreljinu Ogulinskom obilježena je 30. obljetnica od pogibije prvog hrvatskog redarstvenika na ogulinskom prostoru, kao i Karlovačkoj županiji, Željka Brozovića. U ime Karlovačke županije u znak sjećanja na tragično stradavanje Željka Brozovića u obilježavanju je sudjelovao Milan Sabljak , županijski vijećnik Vjekoslav Bitunjac i voditelj Odsjeka Matija Palalić.
Prije 30 godina, 22. kolovoza 1991. pripadnik Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke Željko Brozović poginuo je u Tržiću Tounjskom prilikom pokušaja deblokade Slunja. U znak sjećanja na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Karlovačke županije, a ujedno i prvog poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Grom održana je komemoracija i molitva kod mjesta pogibije u Tržiću, služena je misa u Željkovom rodnom mjestu Hreljinu Ogulinskom. Osim toga predstavnici Udruge SJP Grom istrčali su memorijalnu trku dugu 30 km.