Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Očuvanje zdravlja i planeta zemlje u fokusu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja

Svjetski dan zdravlja 2022 12Povodom Svjetskog dana zdravlja, u četvrtak 7. travnja, Upravni odjel za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije, zajedno s Domom zdravlja Karlovac, Zavodom za javno zdravstvo Karlovačke županije, Zavodom za hitnu medicinu Karlovačke županije i Ustanovom za zdravstvenu njegu u kući Karlovac, uz medijsko pokroviteljstvo Hrvatskog radija Karlovac, organizirala je  prigodno obilježavanje ovog datuma.

Navedene ustanove su na prostoru ispred Gradskog kazališta Zorin dom organizirale mjerenje tlaka, šećera u krvi, tjelesne težine, a prezentirale su se fizikalne vježbe i oživljavanje osobe. Također, organiziran je savjetovališni rad liječnika – epidemiologa te podjela različitog promotivnog materijala vezanog za zdravlje i javno zdravstvo. Svi zainteresirani građani mogli su tijekom jutra pristupiti navedenim uslugama. Štandove je obišla i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima te istaknula: "Zdravlje je najbitnije u našem životu i moramo o njemu svakodnevno brinuti. Naglašavam kako je važno imati čistu vodu i kvalitetnu zemlju te je naš primarni zadatak brinuti i čuvati naš planet."

Uz Karlovac, navedene usluge mjerenja tlaka i šećera u krvi, kao i brojne druge aktivnosti danas su organizirale Opća bolnica Karlovac, Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa, Dom zdravlja Duga Resa te Dom zdravlja Slunj. 

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost