Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Održan prvi kolegij zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina s područja RH

zžU organizaciji Karlovačke županije, u Karlovcu je  danas održan prvi kolegij zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina s područja RH. Inicijativa za održavanje Kolegija došla je od zamjenika županice Dejana Mihajlovića, a uz potporu županice Martine Furdek-Hajdin ,zamjenice Vesne Hajsan-Dolinar te predsjednika Županijske skupštine Karlovačke županije Vlade Jelkovca.

U Republici Hrvatskoj danas imamo 12 zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina srpske, talijanske i češke, a dolaze iz 11 županija. Ovom prigodom zamjenik župana Dejan Mihajlović je istaknuo: "Ovo je prilika kako bi se zamjenici župana izabrani iz redova manjina bolje upoznali, razmijenili iskustva u radu u regionalnoj samoupravi, porazgovarali o problemima koje imaju manjine u svom funkcioniranju u sredinama iz kojih dolaze kao i o tekućim problemima i vidjeli koji su pravi modaliteti kako upravo manjine mogu pomoći sveukupnom razvoju županija u kojima rade i djeluju."

O osnovnim značajkama Karlovačke županije, kao i praksi zajedničkih kolegija sa gradovima i općinama Karlovačke županije sve prisutne je upoznala zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar istaknuvši da su manjine multikulturalnost koja donosi sa sobom različitost, ali i sinergiju da ljudima koji žive u  Republici Hrvatskoj bude ljepše i bolje.

Na kraju Kolegija obratila se i županica Martina Furdek-Hajdin poželjevši svima ugodan boravak u našoj županiji te pozvala na nastavak suradnje i održavanja ovakve vrste kolegija. 

Kolegiju su prisustvovali i državni tajnici Spomenka Đurić i Mile Horvat. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost