Održan sastanak o poboljšanju vodnog režima uslijed rada HE Lešće

HE Lesce 1Na inicijativu Karlovačke županije, u prostoru Hrvatskih voda je održan sastanak na temu poboljšanja vodnog režima uslijed rada Hidroelektrane Lešće na rijeci Donjoj Dobri, nizvodno od Hidroelektrane Lešće. Uz ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, glavnu savjetnicu pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Anju Bagarić, ravnateljicu Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora Elizabetu Kos i ravnateljicu Uprave za energetikau Kristinu Čelić, sastanku su nazočile i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te pročelnica Marina Jarnjević. Ispred Hrvatskih voda sastanku su prisustvovali generalni direktor Zoran Đuroković te Davorin Piha, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu. U ime HEP-a nazočni su bili Petar Sprčić, član Uprave, i Robert Krklec, direktor HEP proizvodnje.

Na sastanku se raspravljalo o tijeku izrade Idejnog rješenja i studije izvodljivosti za predmetni projekt čiji su dionici Karlovačka županija, HEP Proizvodnja d.o.o. i Hrvatske vode. Projekt se provodi temeljem potpisanog Sporazum o partnerstvu dionika.

Cilj je projekta doprinijeti optimizaciji vodnog režima rijeke Dobre te poboljšati hidrološke, hidrauličke i geomorfološke parametre stanja korita rijeke Dobre nizvodno od HE Lešće. Obzirom na prethodna iskustva, od HEP-a je zatraženo da za sve buduće aktivnosti koje će utjecati na promjenu vodnog režima rijeke Dobre izvjesti javnost, Županijski centar 112 i Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije. 

Projekt je podržan od strane svih dionika te će se, uz redovite koordinativne sastanke, nastaviti s njegovom daljnjom provedbom.

foto: HEP