Povodom početka nove školske godine županica nagradila učenike, nositelje odličja s državnih natjecanja i njihove mentore

skole

Povodom početka nove školske godine županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima, priredila je danas svečani prijam za učenike i njihove mentore, koji su u školskoj godini 2020./2021. ostvarili prvo, drugo i treće mjesto na državnim natjecanjima.

Za ove uspješne rezultate i prikazano znanje Karlovačka županija je nagradila učenike i njihove mentore, pa je tako nagrađenih 11 učenika i njihovih 8 mentora iz 6 škola. Dvoje učenika i dvoje mentora je iz dvije osnovne škole, a devet učenika i šest mentora iz četiri srednje škole. Ukupan iznos nagrada iznosi 11.900,00 kuna, a učenici su za individualna natjecanja nagrađeni sa 600 (3. mjesto), 800 (2. mjesto) i 1000 kuna (1. mjesto). Njihovi mentori nagrađeni su 400 kn (3. mjesto), 500 kn (2. mjesto) i 600 kn (3. mjesto). Za ekipna postignuća učenici su nagrađeni sa 300 kn po sudioniku (3. mjesto), 400 kn (2.mjesto) i 600 kn po sudioniku (1. mjesto), a njihovi mentori sa 200 kn (3. mjesto), 300 kn (2. mjesto) i 400 kn (1. mjesto).

Županica Martina Furdek Hajdin je uz čestitke učenicima i njihovim mentorima poželjela ovako dobre rezultate i u novoj školskoj godini jer su upravo oni garancija izvrsnosti i motivacija svima da svoja znanja i kompetencije pokažu i u praksi. Karlovačka županija i dalje će cijeniti i nagrađivati izvrsnost i otvarati mogućnosti da vrijedni rezultati utemeljeni na znanju i kompetencijama budu i adekvatno društveno vrednovani.  "Ono što najviše moramo zahvaliti kao osnivači škola, je to što promičete kvalitetu obrazovanja u našoj županiji i van granica naše županije.To je nešto što nema cijenu i ne može se izraziti kroz kune i eure, ali to je zalog za onu budućnost za koju se svi zalažemo. To je da stasate u kompetentne, zdrave ljude i da nam ostanete živjeti u našoj županiji", zaključila je županica. 

Prijam je održan u prostoru Trgovačko-ugostiteljske škole u Karlovcu, a uz županicu su mu nazočili zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica za školstvo Marija Šćulac te ravnatelj Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac Damir Pleša. 

U ime nagrađenih učenika na nagradama i ovom prijamu zahvalila se učenica Gimnazije Karlovac Nika Vitas.

IMG 20210906 123455