Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Predstavljanje projekta "KaRijERA i JA" Regionalnog centra kompetentnosti

PRESS RCK

U dvorani Tehničke škole u Karlovcu danas je održana početna konferencija projekta „KaRijERA i JA“ za uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti (RCK).

Projekt se provodi temeljem poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ te je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 31.792.709,24 kuna. 

Projekt „KaRijERA i JA“ potiče sinergiju obrazovnog i poduzetničkog područja u sektoru elektrotehnike i računalstva spajajući Karlovačku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju. Na projektu sudjeluje 21 partner. Veliku potporu i iznimnu ulogu u projektu pruža Karlovačka županija, koja je i inicijator cijelog projekta RCK.

Uspostava Centra omogućit će Karlovačkoj županiji i našim građanima nove mogućnosti za uspješniju budućnost. Specijalizirani kabineti s najmodernijom opremom, više praktične nastave za učenike, uska suradnja s poslodavcima i usavršavanja nastavnika, samo su neke od njih, a osigurat će veću konkurentnost na tržištu rada.

U skladu s promjenama tržišta i brzim razvojem tehnologije koja zahtjeva stalnu prilagodbu obrazovnog sektora potrebama poslodavaca i tržišta rada kroz projekt u suradnji s projektnim partnerima, Elektroindustrijskom i obrtničkom školom Rijeka, započela je izrada dva nova standarda zanimanja i to iz područja informacijskih tehnologija, informatičke sigurnosti i računalnih mreža te područja brodske elektrotehnike, elektronike, automatizacije i informatike. Kroz započete aktivnosti poput osuvremenjivanja postojećih strukovnih programa, programa za učenike s teškoćama i osoba s invaliditetom te razvojem novih formalnih i neformalnih programa učvrstili su se partnerski odnosi s Veleučilištem u Karlovcu, Tehničkim veleučilištem u Zagrebu, Pučkim otvorenim učilištem iz Zagreba te Udrugom osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Gospodarstvenici s područja Karlovačke i Primorsko-goranske županije, ujedno i partneri na projektu, aktivno su sudjelovali na radionicama za strateško planiranje, participativno upravljanje i savjetovanje uspostave organizacije i rada Centra, čulo se danas na ovoj konferenciji.

O projektu su govorili, u ime nositelja projekta, ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković, u ime Grada Karlovca, pročelnica za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko, u ime Karlovačke županije, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te u ime Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, njezin ravnatelj Mile Živčić. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost