Predstavljena cikloturistička karta regije Alpe-Adria - uključena i Karlovačka županija

Alpe Adria karta29.10

Tajnik organizacije Alpe-Adria i predstojnik Glavnog ureda Koruške regije u Austriji Thomas Pseiner i predstojnik Ureda državne uprave zadužen za međunarodnu suradnju i Interreg pri Alpe-Adrija organizaciji, također iz Koruške, dr. Hannes Slamnig, službeno su danas posjetili Karlovačku županiju. Cilj posjete je predstavljanje novootisnute cikloturističke karte regije Alpe-Adrija, u kojoj je i područje Karlovačke županije. Tim su povodom goste, u Uredu županice Karlovačke županije, ugostili županica Martina Furdek Hajdin, pročelnik Ureda županice Branko Zoretić i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

Županica Furdek Hajdin je, uz riječi dobrodošlice i zahvale na ovom projektu, predstavila Karlovačku županiju i njene turistikčke pokazatelje s posebnim naglaskom na turističke potencijale koje naša županija ima. Predstavila je kulturno-povijesnu baštinu i prirodne znamenitosti te naše turističke atrakcije koje su financirane europskim sredstvima, karlovačku Aquatiku, Ivaninu kuću bajki u Ogulinu, Kuću špilje u Baraćevim špiljama kod Rakovice, Nikola Tesla poduzetnički centar u Karlovcu.

Gosti su zahvalili na prijamu i dobroj dosadašnjoj suradnji s Karlovačkom županijom, koja se posebno očitovala na sportskim i turističkim projektima. U njih spada i ova cikloturistička karta, koja je dobila novo izdanje. Karta obuhvaća 5 zemalja i njihove regije (Mađarska, Austrija, Slovenija, Hrvatska i Italija), a među njima je i Karlovačka županija, kao značajna destinacija za cikloturizam s brojnim označenim cikloturističkim rutama. Obzirom na usmjerenost Karlovačke županije na turistički razvoj, uz brojne turističke sadržaje i potencijale, turisti orijentirani na ovaj vid turizma svakako će korisno koristiti novu kartu. Ona je svojevrsna nadogradnja turističke ponude Karlovačke županije, u cilju zadržavanja gostiju na duži period, uz korištenje ostalih ponuđenih sadržaja.

Direktor TZ Karlovačke županije Željko Fanjak zahvalio je gostima na njihovu udjelu u realizaciji ovog turistički vrijednog projekta. Naša je Turistička zajednica sudjelovala u osmišljavanju sadržaja i označavanju ruta na karti, a dodatno imamo certificiran 21 smještajni objekt namijenjen cikloturistima, prema standardu kvalitete Cyclist Welcome. Karta je tiskana u nakladi od 14 tisuća primjeraka na engleskom jeziku, a Karlovačka županija će dobiti tisuću primjeraka koji će biti podijeljeni turistima na značajnijim turističkim točkama u županiji. Ostali će primjerci biti distribuirani po drugim zamljama/regijama članicama. Vrijednost projekta je 14 tisuća eura.