PRESS konferencija na temu zatvaranja prometa preko mosta u Gornjem Pokupju i izgradnje novog mosta

most press

Zatvaranje za promet mosta u Gornjem Pokupju, obilazni prometni pravci te radovi na novom mostu bile su teme danas održane konferencije za medije na lokaciji gradilišta mosta u Gornjem Pokupju.

O temi su govorili Darko Šošić, direktor Sektora za pripreme, građenje i rekonstrukciju Hrvatskih cesta, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnici Karlovca i Ozlja Damir Mandić i Lidija Bošnjak te suradnica za sigurnost prometa pri Županijskoj upravi za ceste Karlovac Emilija Zaborski.

Hrvoje Šošić iz Hrvatskih cesta istaknuo je da se promet preko mosta u Gornjem Pokupju na cesti D228, zbog radova na izgradnji novog mosta, zatvara od 15. rujna do 15. studenog, kada će ponovo biti omogućeno prometovanje uz posebnu regulaciju na starom mostu. Za to će vrijeme promet biti preusmjeren na obilazne pravce, o čemu je govorila Emilija Zaborski iz ŽUC-a. Promet će se iz smjera Ozlja prema Karlovcu, za vozila do 10 tona nosivosti, odvijati županijskom cestom ŽC3297 do Podbrežja, a zatim lokalnom cestom L31185 kroz Zorkovac do Mahićna i dalje državnom cestom D228 prema Karlovcu. Obilazni promet iz smjera Ozlja prema Karlovcu, za vozila ukupne težine preko 10 tona, ići će županijskim cestama ŽC3297 do Brezarića, ŽC3101 do Draganića te državnim cestama D1 i D228.  Isto vrijedi i za obratni smjer. Kako je rečeno, ŽUC će nakon 15. studenog obnoviti dio županijskih prometnica koje će se koristiti za ovaj obilazni pravac.

Gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak zahvalila je investitorima, a posebno građanima i gospodarstvenicima Ozlja na strpljenju do dovršetka ovog projekta. Grad Ozalj, a posebno gospodarstvo ovog područja, svakodnevno trpi velike gubitke zbog prometnih ograničenja i izgradnja novog mosta bit će konačno riješenje ovog velikog problema. Svoju zahvalu izrekao je i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić jer je i administrativno dio ovog prostora u području Grada Karlovca i stanovnici svakodnevno koriste ovu prometnicu. Novi će most doprinijeti sigurnosti i kvaliteti prometa te olakšati život mještanima.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je da Karlovačka županija na projektu izgradnje novog mosta u Gornjem Pokupju radi već 10 godina i uz razumijevanje Ministarstva te Hrvatskih cesta ovaj projekt konačno ide ka svome kraju, što je svakodnevno vidljivo i na gradilištu. Županica je zahvalila investitorima i izvođačima na poštivanju rokova, a posebno mještanima ozaljskog kraja na strpljenju uz molbu za još malo strpljenja, do konačnog puštanja u promet novog mosta.