Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi - sve više mladih daruje krv

DSC 0032 1U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj zamjenica županice Karlovačke županije Vasna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević priredile su u ponedjeljak, 25. listopada, prijem za predstavnike darivatelja krvi te predsjednike gradskih i općinskih društava Crvenog križa Karlovačke županije, kao i predsjednika županijskog Crvenog križa Marija Biršića, te ravnateljicu Branku Hastor.

Na prijamu, održanom u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u Karlovcu, nazočnima se obratila zamjenica županice koja je, uz čestitke povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, zahvalila svim dobrovoljnim darivateljima u Karlovačkoj županiji na njihovom humanom činu, čime spašavaju ljudske živote. Nema ništa plemenitije od darivanja vlastite krvi kako bi se spasio nečiji život, a to treba posebno cijeniti i vrednovati. Velika zahvalnost pripada i vrijednim djelatnicima i volonterima Crvenog križa koji pokreču i provode brojne akcije doborovoljnog darivanja krvi i motiviranja ljudi na ovaj humani čin. Društva crvenih križeva najveći su generator aktivnosti na dobrovoljnom darivanju krvi kao i mnogih drugih humanitarnih akcija, što se posebno moglo vidjeti prilikom prošlogodišnjeg katastrofalnog potresa na Banovini.

Raduje uključivanje sve večeg broja mladih darivatelja krvi, a fokus ovogodišnjih akcija bio je upravo na pridobivanju darivatelja koji krv daruju po prvi puta, što su u svojim obraćanjima posebno naglasili Mario Biršić i Branka Hastor. Mladi darivatelji krvi bili su nazočni prigodom prijama. Uz njih, nazočan je bio i ogulinski veteran dobrovoljnog darivanja krvi Mirko Brozović, koji je 137 puta darovao krv.

U ime dobrovoljnih davatelja krvi okupljenima se obratio te zahvalio na prijamu Zvonimir Banoža, dobrovoljni darivatelj krvi iz Karlovca, koji je do sada 14 puta darovao krv.