Prijam za učenike iz Poljske

poljaci

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac priredile su danas prijam za učenie i nastavnike iz OŠ Barilović i poljske škole Akademicki Zespol Placowek Oswiatowych, Lubawa koji zajednički rade na međunarodnom projektu Croatia in Our Eyes.  U sklopu projekta učenici iz Poljske, zajedno s voditeljicom projekta, ravnateljicom Katarzynom Miaskowskom, gosti su Osnovne škole Barilović. Tako će 20 učenika, 3 učitelja i ravnateljica škole tijekom posjete upoznati prostor Karlovačke županije, s kojom ih je na prijamu, u Uredu župana, kratko upoznala i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Ciljevi projekta na kojim zajednički rade su promicanje transnacionalne mobilnosti učenika, razvijanje ključnih kompetencija u smislu govora engleskog jezika, razvijanje ključnih kompetencija djelovanjem, stjecanje iskustva samostalnim proučavanjem te kombinacija znanja stečenog obrazovanja učenika sa svakodnevnim životom.

Posjet učenika iz Poljske OŠ Barilović traje od 6. do 12 listopada, tijekom kojeg će, uz radni dio kroz različite radionice, imati i jednodnevni izlet u Zagreb.