Županica darivala majku i prvorođenu bebu u 2021. godini u Općoj bolnici Karlovac

DSC 0017

Mama Petra Šibenik iz mjesta Lipov Pesak u općini Generalski Stol prva je karlovačka rodilja u 2021. godini. Petra je danas, u 11,45 sati, rodila sinčića Roka, dugog 49 cm i teškog 3520 grama. Njoj i njenom suprugu to je drugo dijete. Županica Martina Furdek Hajdin i karlovački gradonačelnik Damir Mandić obišli su rodilište Opće bolnice Karlovac, uputili čestitke i dobre želje te darivali mamu i prvorođeno dijete u 2021. godini u karlovačkoj bolnici. Goste su ispred ulaza u bolničko rodilište dočekali ravnatelj bolnice Nikša Antica i pročelnik Službe ginekologije dr. Željko Štajcer.

Karlovačka Opća bolnica je u 2020. godine imala 792 poroda i 799 novorođene djece, od čega 11 pari blizanaca. U 2019. godini je bilo 827 poroda i 836 djece. U ovome se vidi pad broja novorođene djece. To je 28 djece manje nego 2019. godine. Do prošle godine bila je manja stagnacija, a ovo je sada pad, što je praktički jedan razred manje u našoj županiji, uvodno je kazao dr. Željko Štajcer. 

Nakon riječi dobrodošlice ravnatelja OB Karlovac Nikše Antice obratili su se gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i županica Martina Furdek Hajdin koji su istaknuli brojne mjere koje Grad i Županija provode u cilju demografskog oporavka, od financijske i materijalne pomoći novorođenoj djeci i njihovim roditeljima do stvaranja boljih uvjeta za predškolski odgoj i obrazovanje te u konačnici, stvaranje uvjeta za njihovo buduće zaposlenje kroz obrazovanje za tržište rada. 

IMG 9314