Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

"Snovi su mogući"

zilik5Zimska likovna kolonija (ZILIK) jedna je od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih manifestacija grada Karlovca i Karlovačke županije. Ove godine održava se 49. ZILIK, a iduće godine obilježit će se pola stoljeća kontinuiranog izvođenja.

Oko 50 djece okupilo se na današnjoj radionici koju je vodila magistra primijenjene umjetnosti Jasmina Jakopanec iz Varaždina, a tema je bila: “Obojimo svijet bojama glazbe i osjećaja!“.

U posjetu ZILIK-u danas su bili zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i zamjenik županice Dejan Mihajlović, u pratnji ravnateljice Centra Nataše Horvat.

Ovo je iznimno važna radionica, koja djeci pruža dodatan sadržaj i odmak od svakodnevnice. Velika je to prilika za pokazivanje talenata i prilika djeci da uče od vrhunskih umjetnika. Karlovačka županija uvijek se rado odazivala na ovakva događanja, a također ih i financijski podupire. Ove godine iz Proračuna je osigurano 25 tisuća kuna.“ – istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar

"Snovi su mogući" tema je koja se proteže kroz cijeli ovogodišnji ZILIK, a brojni akademski umjetnici iz Republike Hrvatske i regije pokušat će ih zajedno sa polaznicima prenijeti na papir.

Dani su to kreativnosti i umjetnosti, ali prije svega suradnje i zajedništva djece i brojnih umjetnika. Kroz pet dana koliko traje ZILIK, djeca se susreću sa različitim likovnim tehnikama, a osim štićenika Doma, sudjeluju i učenici karlovačkih osnovnih škola, ovog puta učenici OŠ Banija i OŠ Mahično.

Na radionicama nastaju  likovna djela umjetnika, ali i brojna kreativna djela djece i mladih.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost