Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Spektakularni WRC u Hrvatskoj posjetit će i potpredsjednica FIA-e Anna Nordkvist

WRC potpisivanje ugovora 2022 8U petak 08. travnja u Županiji je održano svečano potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji između Karlovačke županije, Turističke zajednice Karlovačke županije i Auto kluba Cro Dakar Team-a u svrhu organizacije nadolazećeg WRC Croatia Rallyja 2022. godine. U ime Karlovačke županije, ugovor je potpisala županica Martina Furdek Hajdin, u ime Auto klub Cro Dakar Team-a, ugovor je potpisao predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja 2022 Daniel Šaškin te direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak. 

Ovim ugovorom regulirana su međusobna prava i obveze Karlovačke županije, TZ Karlovačke županije i organizatora WRC-a u smislu osiguranja i uređenja cesta prije i nakon brzinskih ispita, osiguranja djelatnika žurnih službi - medicinskih timova, vatrogasnih postrojbi te timova Hrvatske gorske službe spašavanja te svih ostalih aktivnosti koje su potrebne da brzinski ispiti prođu sigurni kako za gledatelje tako i za natjecatelje. 

U tom pogledu, županica Martina Furdek Hajdin je istaknula kako je Karlovačka županija sa zadovoljstom prihvatila biti domaćinom većeg dijela utrka te će sa svojim žurnim službama dati svoj doprinos u organizaciji sigurnog natjecanja. Gospodarski efekt samog turizma i promocije županije je neprocjenjiv te je važno naglasiti kako su svi smještajni kapaciteti, u mjestima gdje će se natjecanja održavati, popunjeni.

Predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja 2022 Daniel Šaškin istaknuo je da ga iznimno veseli doprinos koji manifestacija Rallyja ima na turističku promociju hrvatskih krajeva u svijetu. Zahvalio je stotinama ljudi iz Karlovačke županije koji su uključeni u organizaciju natjecanja. Važno je da se gledatelji pridržavaju pravila redara i službenika te da vode brigu da se kvalitetno zbrine otpad nakon završetka brzinskih ispita, istaknuo je.

Direktor natjecanja Željko Štefanić je napomenuo kako će se brzinski ispiti voziti kroz pet županija, a ceste Karlovačke županije su ipak najzastupljenije za provođenje brzinskih ispita. Napominje nekoliko važnih detalja koja su važna za sve posjetitelje, preporuka je da gledatelji na planirane lokacije dođu najkasnije 3 sata prije početka utrke, da se koristi car pooling odnosno da se vozi više osobe u jednom vozilu kako bi se izbjegle gužve te da pristup na brzinske ispite neće biti moguće pola sata prije starta. Očekuje se veliki broj gledatelja te je važno pridržavanje navedenih pravila jer je siguran rally dobar rally. 

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner najavio je dolazak potpredsjednice FIA-e Anne Nordkvist što potvrđuje važnost hrvatske inačice rallyja u međunarodnom automobilističkom svijetu. Zaprimili smo najveće pohvale, očekujemo zaista veliki broj gledatelja koji će uživati u ljepotama Hrvatske i Karlovačke županije, istaknuo je predsjednik Štetner.

Uz navedene sudionike, svečanom potpisivanju nazočio je i vozač rallyja iz Generalskog Stola, Željko Magličić. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost