Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Sve više mladih obitelji za svoje mjesto stanovanja odabiru ruralna područja- Karlovačka županija pomaže im u tome

stambeno6Karlovačka županija po prvi put je 2021.godine uvela demografsku mjeru za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladim obiteljima na ruralnom području te je  osigurala milijun kuna, a isti iznos podijelit će i ove godine. Ova je mjera naišla na odličan odjek među mladim obiteljima te se prošle godine u Karlovačku županiju putem ove mjere za doseljenje u županiju odlučilo 4 obitelji. 

Projekt sadrži tri mjere – bespovratna novčana sredstva pri kupnji obiteljske kuće, bespovratna novčana sredstva za rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava nova stambena jedinica te bespovratna novčana sredstva pri izgradnji kuće. Bespovratna sredstva se dobivaju u rasponu od 45 do 80 tisuća kuna.

Ove godine su odobrena bespovratna sredstva za 12 podnositelja zahtjeva i to 4 zahtjeva u općini Barilović, 2 u općini Josipdol, 1 u Slunju, 1 u Vojniću, 3 u općini Cetingrad i 1 u općini Žakanje.

Mlade obitelji prepoznale su značaj ove mjere te i ove godine imamo primjer doseljavanja iz druge županije, konkretno iz Vukovarsko-srijemske županije, a u posjetu je danas bila županica Martina Furdek-Hajdin koja je mladom parom uručila ugovor te pročelnica UO za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević 

"Ova mjera se zaista pokazala kao izrazito kvalitetna, interes postoji, a smatramo da je ona jedan od temelja koje mogu biti odgovor na problematičnu demografsku sliku koja se veže i za našu županiju. Ono što sam već isticala, to je da svakoj obitelji koja dođe u našu županiju voljela bi osobno i upoznati i pružiti ruku i zaželjeti dobrodošlicu." - istaknula je županica

Danijel Ivanko (21) i Anja Pečnik (21) dolaze iz općine Drenovci iz Vukovarsko-srijemske županije. Danije je zaposlen u vojarni Kamensko, a Anja radi u Općoj bolnici Karlovac. Veliki su planovi pred njima, a od Karlovačke županije dobili su 75 tisuća kuna kao pomoć pri kupnji kuće.

U posjetu mladom paru županici se pridružio  i načelnik općine Barilović Dražen Peraković koji je ovim putem najavio mjeru općine Barilović, kroz koju će se također osigurati sredstva za mlade obitelji i to 30 tisuća kuna za kupovinu objekta, a za gradnju objekta ili obnovu, općina dodjeljuje 40 tisuća kuna.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost