Svečano obilježavanje Dana Općine Lasinja

IMG 20210613 131836U nedjelju, 13. lipnja obilježava se Dan Općine Lasinje i blagdan Svetog Antuna Padovanskog, povodom koje je Općina Lasinja organizirala Svetu Misu, polaganje vijenaca te svečanu sjednicu.

Na svečanoj sjednici, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar novom načelniku Općine Lasinja Mariju Perčiću uručila je Ugovor o sufinanciranju projekta temeljem Programa poticanja ravnomjernog razvitka Karlovačke županije u 2021. godine, a koji provodi Karlovačka županije. Općina Lasinja na taj način ostvarila je dodjelu sredstava u iznosu 49 tisuća kuna, a koji su namijenjeni za projekt izgradnje nogostupa Kupska cesta.

Potrebno je naglasiti kako je Odlukom o odabiru projekata i dodjeli sredstava u okviru Programa unapređenja turizma na području Karlovačke županije u 2021. godini, projekt Općine Lasinja također ostvario dodjelu sredstava. Radi se o Izradi projektne dokumentacije za Kamp "Lovački dom", u iznosu od 20 tisuća kuna. 

Predsjednik Općinskog vijeća Matija Prigorac je uručio zahvalnice tvrtki Elstrom i vatrogascima za izniman doprinos mještanima Lasinje za vrijeme potresa.