Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Županica na otvorenju školske dvorane u Jarčem Polju: "Ulaganje u djecu, ulaganje je u budućnost"

otvorenje dvorane 2U utorak, 6.rujna svečano je otvorena školska sportska dvorana u Područnoj školi u Jarčem Polju, ukupne vrijednosti 8,9 milijuna kuna. Odličnom suradnjom Karlovačke županije, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općine Netretić, Osnovne škole Netretić, izvođača radova tvrtke Espera d.o.o. i projektanata uspješno je izgrađena nova dvorana. 

Na zadovoljstvo djece, učenika i mještana Jarčeg Polja, Netretića i okolice, nova će dvorana omogućiti brojne sportske, školske, kulturne i druge aktivnosti. Dvoranu je proglasila otvorenom ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je pritom naglasila: "Jedan od strateških ciljeva Republike Hrvatske je ulaganje u sportsku infrastrukturu. Od 2019 kad je pokrenut ovaj program, sa 170 projekata i 80 milijuna kuna, ove godine su sredstva povećana za 30 milijuna kuna. Sportom se mogu baviti i mladi i odrasli i upravo zbog toga ulažemo i ulagat ćemo u sportsku infrastrukturu." 

Županica Martina Furdek-Hajdin: "Školsku godinu najbolje je započeti s otvorenjem nove školske sportske dvorane. Ovo je rezultat našeg opredjeljenja da ostvarimo sve one preduvjete za jednak i ravnomjeran razvoj te rad i život obitelji. Zbog toga je najvažnije ulaganje u zdravstvo i u obrazovanje. Vjerujem da ćemo i nadalje u dobroj suradnji sa nacionalnom razinom i lokalnom vlašću ostvariti sve svoje planirane projekte. Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost"

Ova je dvorana samo jedna u nizu programa Karlovačke županije. Prošle godine otvorena je sportska dvorana pri Područnoj školi u Kamanju, a u planu je izgradnja školskih sportskih dvorana u Cetingradu, Lasinji, Bosiljevu, Bariloviću, Generalskom Stolu te u gradovima Dugoj Resi i Ozlju. 

Otvorenju su nazočili državni tajnik u Ministarstvu turizma I sporta Tomislav Družak, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, ravnateljica Uprave pri Ministarstvu znanosti I obrazovanju Vesna Šerepac, saborska zastupnica dr. Maja Grba Bujević, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl, načelnik Općine Netretić Marijan Peretić, ravnatelj OŠ Netretić Miodrag Popović te brojni općinski vijećnici, roditelji, djeca i učitelji.

 

 

 

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost