Svečanom sjednicom Skupštine Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Duga Resa obilježila 20. godina djelovanja

 

invalidi rada

20 osobnih asistenata zaposleno je na provedbi projekata vrijednih preko 5 milijuna kuna, koje provodi Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Duge Rese.

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Duga Resa obilježava 20. obljetnicu. Tim je povodom danas, u restoranu Kristal u Karlovcu, održana Skupština udruge na kojoj su dugogodišnjim članovima, suradnicima i volonterima te drugim zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljene plakete i zahvalnice.

Predsjednik Udruge Ivan Moguš ukratko je upoznao s povješću Udruge, djelovanjem i zadaćama koje u svom radu članstvo svakodnevno odrađuje. Največi dio poslova pomoćo članovima Udruge rade volonteri koji svoje pomoć osobama s invaliditetom najviše pružaju na terenu. Nakon pokretanja programa osobne asistencije za osobe s invaliditetom, čiju su organizaciju preuzele udruge, ova Udruga je pokrenula više projekata i programa koji se financiraju iz EU fondova i drugih izvora. Tako Udruga danas zapošljava 20 osobnih asistenata te provodi projekte čija ukupna vrijednost prelazi 5 milijuna kuna.

Ovom prigodom Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Duga Resa je, u znak zahvale za dugogodišnju plodonosnu suradnju, dodijelila zahvalnice Hrvatskom savezu udruga invalida rada, Zajednici Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Savezu udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i svojim dugogodišnjim članovima. Uz njih zahvale su dobili i Grad Duga Resa te općine Netretić, Bosiljevo, Generalski Stol i Barilović.

U ime Karlovačke županije svečanoj Skupštini nazočila je pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević.

Foto: Karlovačk1