Tradicionalni predblagdanski prijam za svećenstvo

dekani

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin priredila je u ponedjeljak, 20. prosinca, u Uredu županice, tradicionalni predblagdanski prijam za katoličko svećenstvo. Uz županicu nazočni su bili i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, predsjednik Županijske skupštine Vlado Jelkovac i pročelnik Ureda županice Branko Zoretić.

Uz dekane katoličkih dekanata s područja Karlovačke županije, prijamu je nazočio i pomoćni biskup zagrebački mons. dr.sc. Ivan Šaško.

Županica je izrazila zadovoljstvo što je u Županiji nastavljena tradicija prijama svećenstva prije Božića i Nove godine. Prošle godine zbog COVID mjera nije bilo prijama, već samo susret s biskupom. Prolazi tako još jedna zahtjevna godina koju je obilježio COVID-19. Zbog toga smo bili prisiljeni mijenjati naše navike i način života, priilagođavati se novim okolnostima, a sve je to utjecalo i na crkveni i na svjetovni život. Županica je zahvalila Crkvi i svećenstvu na svemu što čine, posebno prema potrebitima, ulijevajući nadu, vjeru i ohrabranje. Osobito je zahvalila za karitativni rad Crkve. U nadi da će ovo biti posljednja godina s COVID mjerama, što bi zančilo konačnu pobjedu nad bolešću, županica je u ime Karlovačke županije svima poželjela miran i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu. 

Biskup Šaško zahvalio je u ime svećenstva na ovom prijamu te naglasio značaj Božića i njegovu tradiciju u hrvatskom društvu, kao i potrebu za očuvanjem Božića kao istinski vjerskog blagdana. 

Na kraju susreta međusobno su razmijenjeni prigodni darovi, a županica je gostima poklonila monografiju "Crkve Karlovačke županije", za čije su izdavanje zaslužni i svećenici župa u Karlovačkoj županiji.