U Karlovačkoj županiji trenutno ima 17 tisuća osoba s invaliditetom

Konferencija osobe s invaliditetom 6U petak, 03. prosinca u prostoru svečane dvorane Restorana Kristal, održana je 13. konferencija pružatelja usluga osobama s invaliditetom pod nazivom "Doprinos udruga osoba s invaliditetom u ublažavanju posljedica kriznih situacija 2020.-2021." Konferencija je održana povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. 

Predsjednica Saveza Blaženka Presečan je istaknula da udruge i savez kontinuirano rade te su tijekom pandemije i potresa bile svakodnevno na raspolaganju korisnicima kako bi se ublažile posljedice kriznih situaciji. Prema najnovijem Popisu stanovništva 2021. godine, u Karlovačkoj županiji je zabilježeno 17 tisuća osoba s invaliditetom. Zbog te brojke, ističe predsjednica Presečan, osobe s invaliditetom zaslužuju pažnju svakog člana drušvene zajednice. 

Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije je predao zahvalnice Karlovačkoj županiji, Gradu Karlovcu, županijskoj vatrogasnoj zajednici, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Karlovca, policijskoj upravi na iznimnom doprinosu Udrugama tijekom 2020. i 2021. godine.