U Karlovcu održan treći susret svih ZAKUD-a Republike Hrvatske

viber slika 2021 07 24 13 29 48 971U Karlovcu je u subotu, 24. srpnja održan treći susret svih ZAKUD-a županija i kulturnih zajednica županija Republike Hrvatske. U nazočnosti županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, predsjednike zajednica, saveza i udruga ugostila je predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije, Jasna Požar.

Na radnom sastanku razgovaralo se o planu, provedbi rada i aktivnosti do kraja 2021. godine svih Zajednica te o provedbi Vinkovačkih jeseni 2021. godine, sukladno epidemiološkoj situaciji.  

Županica Martina Furdek Hajdin napomenula kako Karlovačka županija daje svu potporu kulturnim i sportskim udrugama i savezima koji čine žilu kucavicu ruralnih područja. Važno je da se svi sudionici organiziranih manifestacija pridržavaju epidemioloških preporuka i budu odgovorni. Pozvala je sve prisutne da se cijepe kako bi zajedničkim djelovanjem održali naše društvo stabilnim. Bez vatrogastva, sportskhi klubova i kulturno - umjetničkih društava priča o demografiji jednostavno nema smisla, istaknula je županica. 

Predsjednik ZAKUD-a Vukovarsko - srijemske županije  Stjepan Đurković je zahvalio na gostoprimstvu Karlovačkoj županiji i prenio pozdrave župana Damira Dekanića. Pohvaljuje sve veću nazočnost i suradnju samih županija sa ZAKUD-ima, što će zasigurno imati pozitivne učinke na rad i buduće djelovanje kulturno - umjetničkih društava u cijeloj Republici Hrvatskoj.