U Karlovcu se održava 1. Sajam braniteljskih zadruga i OPG-ova - Sa grunta do stola

zadruge 

Pod pokroviteljstvom Grada Karlovca i Karlovačke županije, Turističke zajednice Grada Karlovca te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja u Karlovcu je danas otvoren 1. Sajam braniteljskih zadruga i OPG-ova, pod nazivom - Sa grunta do stola. Sajam je organizirala karlovačka braniteljska zadruga Sfera, a na njemu svoje proizvode predstavljaju izlagači iz svih djelova Hrvatske. 

Sajam je, u nazočnosti gradonačelnika Karlovca Damira Mandića, županice Martine Furdek Hajdin te zastupnice u Hrvatskom saboru dr. Maje Grba Bujević, otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Karlovačani i njihovi gosti će tijekom subote i nedjelje, 23. i 24. listopada, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, gdje se sajam održava, moći razgledati i kupiti razne domaće poljoprivredne proizvode braniteljskih zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva hrvatskih branitelja. Osim gospodarske vrijednosti, braniteljske zadruge i OPG-ovi imaju i važnu socijalnu komponentu za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Kroz ovakav vid promocije, koji bi trebao postati tradicionalan, nastojat će se proširiti djelovanje te interes za članstvo pri braniteljskim zadrugama.