Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

U selu štrudle Jaškovu počinje najslađi festival

štrudla2Tradicionalna gastro-turistička manifestacija Štrudlafest u Jaškovu bila je tema konferencije za medije, danas održane u Centru za pružanje usluga u zajednici. O manifestaciji, koja će se održati od 2. do 4. rujna u Jaškovu, govorili su zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan-Dolinar, gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, direktor TZ Kupa Toni Šarić, vlasnik restorana Gradina iz Josipdola Vinko Pavlić te, u ime organizatora, direktorica Štrudlafesta Lidija Žganjer Gržetić.

Zamjenica županice Hajsan-Dolinar čestitala je i zahvalila obitelji Žganjer i stanovnicima Jaškova na ideji i ustrajnosti jer se ova manifestacija održava već sedmu godinu. Karlovačka županija, kao partner, ovu uspješnu priču prati od početka, a Štrudlafest je izrastao u prepoznatljiv brend Jaškova, Ozlja i Karlovačke županije te postao neizostavna manifestacija u turističkoj ponudi naše županije. Zamjenica županice zahvalila je lokalnim OPG-ovima koji su se spremno uključili u ovu manifestaciju, a ona danas ima već i međunarodni karakter, jer ove godine sudjeluju i gosti iz Slovenije. Kroz Tjedan štrudle, koji je svojevrsni uvod u Štrudlafest, svoju gastronomsku ponudu štrudlama je obogatilo 40 ugostiteljskih objekata, iz 12 gradova i općina Karlovačke županije i to s više od 100 različitih okusa štrudle. Kako je Karlovačka županija prepoznala ovu manifestaciju kao turistički sadržaj koji gostima nudi tradicijsku priču, našu baštinu i bogatu eno-gastronomsku ponudu, potpora Županije od početka nije bila upitna. Županijska potpora u ovoj godini iznosi 20 tisuća kuna. Također, ove je godine, preko Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije, značajno pomogla i Hrvatska turistička zajednica iznosom od 216 tisuća kuna, čime je i na državnoj razini prepoznata vrijednost i potencijal ove manifestacije.

Gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak istaknula je potporu lokalne zajednice te zahvalila Karlovačkoj županiji i HTZ-u na značajnim sredstvima kojim pomažu ovu manifestaciju. Ipak, najveću zahvalu i čestitke zaslužuju mještani Jaškova koji zdušno podupiru i sudjeluju u kreiranju cijele priče o štrudli.

Direktor TZKŽ Željko Fanjak osvrnuo se na Tjedan štrudle koji u Karlovačkoj županiji traje od 29. kolovoza do 11. rujna i koji je svake godine sve bolje prihvaćen kod domaćih ugostitelja i pruža sve veći izbor štrudli različitih okusa. TZ Karlovačke županije snažno podupire ovu i slične manifestacije koje su sastavni dio turističke strategije Karlovačke županije.

Slična su razmišljanja iznijeli i direktor TZ Kupa Toni Šarić te vlasnik restorana Gradina u Josipdolu Vinko Pavlić, koji u priči o štrudli vide veliki potencijal za daljnji razvoj i širenje, kroz proširenje sadržaja i ponude.

Direktorica Štrudlafesta Lidija Žganjer Gržetić upoznala je s programom ovogodišnjeg Štrudlafesta koji u Jaškovu započinje u petak, 2. rujna, u 17 sati i traje do večernjih sati u nedjelju, 4. rujna. Službeno otvorenje događaja je u subotu, 3. rujna, u 10,30 sati, a iznimno bogat program prošaran je različitim sadržajima za sve uzraste i dobne skupine posjetitelja. Program obuhvaća niz različitih rekreativnih sadržaja,  radionica, edukativnih sadržaja, suradnje s HGSS-om, Rally kids kornerom, labirintom u kukuruzu te ostalim sadržajima. Naravno, uz bogati gastronomsku ponudu u kojem prevladavaju štrudle najrazličitijih okusa, bogat je i glazbeni program pa se tako u petak, 2. rujna, u večernjim satima gosti mogu opustiti uz koncert Crvene jabuke. Program završava u nedjelju večernjim koncertom Matije Cveka.

Sudionici su uputili poziv svima da ovaj vikend provedu u Jaškovu - selu štrudle. Dobrodošli i dobar tek!

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost