Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Obilježen Svjetski meteorološki dan u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac

Metereolozi

U povodu obilježavanja Svjetskog dana voda te Svjetskog meteorološkog dana, koji se obilježava 23. ožujka, zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac, posjetile su Šumarsku i drvodjeljsku školu Karlovac, koja u svom obrazovnom programu školuje učenike za zanimanje meteorološki tehničar. Gošće iz Županije dočekali su ravnatelj škole Daniel Peris, sa suradnicima i učenicima škole. 

Ravnatelj Peris predstavio je školski program zanimanja za meteorološkog tehničara, kojeg u školi pohađa 35 učenika, iz svih krajeva Hrvatske. Predstavljena je mjerna meteorološka postaja pri školi te postojeća oprema i uređaji. Nakon toga je predavanje na temu Prognoze iz agrosektora učenicima, polaznicima ovog smjera, održala agrometeorologinja Petra Sviličić.

Petra Sviličić, zaposlena u Državnom hidrometeorološkom zavodu, Agrometeorološki sektor, i sama je bila učenica Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu. Predstavljanju i predavanju su također nazočili i učenici 8. razreda Osnovne škole Dragojla Jarnević iz Karlovca.

Domaćinima se, u ime osnivača škole, Karlovačke županije, obratila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, koja je istaknula stalnu skrb Karlovačke županije za školski sustav i standard učenika i zaposlenika u našim školama. Povodom obilježavanja Svjetskog meteorološkog dana, zamjenica županice je naglasila značaj ovog zanimanja, posebno u kontekstu sveprisutnih klimatskih promjena i posljedica koje one nose.

Ovo je jedina škola u Hrvatskoj koja podučava za ovo zanimanje.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost