U Zagrebu predstavljena županijska foto-monografija "Crkve Karlovačke županije"

lajtner12 201021

Preko 400 fotografija 62 crkve na 283 stranice knjige krase foto-monografiju "Crkve Karlovačke županije" koja je jučer predstavljena u Zagrebu.

Na inicijativu Društva Karlovačna i prijatelja Karlovca u Zagrebu u srijedu, 20. listopada, je u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održano predstavljanje fotomonografije „Crkve Karlovačke županije“, autora Ivice Lajtnera.

O knjizi, čije je izdavač Karlovačka županija, govorili su recenzent Ivica Buljan, autor Ivica Lajtner i urednik Bernardo Pahor.

Knjiga je tiskana u Tiskari Pečarić&Radočaj u Karlovcu u nakladi od 1000 primjeraka, a knjigu je u cijelosti financirala Karlovačka županija, koja će je koristiti za svoje protokolarne potrebe. Knjiga obrađuje Naciolanlo svetište, dekanate i župne crkve i to katoličke, pravoslavne i grkokatoličke s područja cijele Karlovačke županije.

Kako je rečeno, ovo je završetak svojevrsne trilogije foto-monografija Karlovačke županije, obzirom da su prethodno izdane knjige istog autora,  "Mostovi Karlovačke županije" i "Utvrde i kurije Karlovačke županije", koje su rađene u istom formatu i po istom modelu.