U Županijskoj komori Karlovac o tijeku procjepljivanja protiv bolesti COVID-19 u Karlovačkoj županiji

slika 1 

U HGK Županijskoj komori Karlovac je u ponedjeljak, 11. siječnja, održan sastanak na kojem su sudjelovali predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman,  zamjenica župana i načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Branko Zoretić. Tema ovog sastanka bila je tijek procijepljivanja protiv bolesti COVID-19 s posebnim naglaskom na cijepljenje poslovnih ljudi u gospodarstvu, odnosno djelatnika koji zbog prirode i potrebe posla mnogo putuju i imaju velik broj kontakata s poslovnim partnerima. 

Iz više većih tvrtki Karlovačke županije stigla je inicijativa da se, uvažavajući nacionalni plan cijepljenja, u prioritetne skupine za cijepljenje uključe djelatnici koji zbog prirode posla imaju velik broj kontakata ili često putuju. Također, predlaže se da se potvrde o cijepljenju, upravo iz razloga putovanja u inozemstvo izdaju i na stranom jeziku, rekao je predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman, obzirom da neke tvrtke od svojih inozemnih partnera već dobivaju takve zahtjeve.

Zamjenica župana i načelnica Stožera je u ime Stožera prihvatila opravdanost ove inicijative uz poziv odgovornim osobama velikih poslovnih sustava da animiraju svoje djelatnike da se već sada predbilježe za cijepljenje kod svojih liječnika obiteljske medicine, uz napomenu da će dinamika cijepljenja ovisiti o dinamici pristizanja doza cjepiva.

Kuzman je članovima Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije prenio i informacije od strane gospodarskog sektora koje se tiču problematike oko prijavljivanja kontakata i njihovog boravka u izolaciji. Razumijevajući probleme poduzetnika, Branko Zoretić je naglasio da bi se s obzirom na proboj novog soja virusa, kriteriji za utvrđivanje kontakata mogli još dodatno pooštriti.

Kako je zaključeno, kontakti Stožera s gospodarskim sektorom na razini Karlovavačke županije su i do sada bili kontinuirani, uz stalno sagledavanje mogućnosti pomoći gospodarskim subjektima koji su ovom pandemijom pretrpjeli najveće gubitke. Oko svih potrebnih aktivnosti vezanih uz COVID-19 međusobna koordinacija nastaviti će se i dalje.

Sastanak u ŽK Karlovac 11