Uručeni ugovori o stipendiranju za deficitarna zanimanja

Deficitarna zanimanja ugovori

U prostoru Knjižnice za mlade, u utorak 05. listopada, svečano su uručeni Ugovori o sufinanciranju troškova školovanja redovitih učenika u deficitarnim strukovnim zanimanjima limar, tesar i tapetar u školskoj godini 2021./2022. između Karlovačke županije, škole i učenika/roditelja. Ugovore je uručila zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar u pratnji pročelnice UO za školstvo Marije Šćulac, ravnatelja Tehničke škole Karlovac Ivana Jankovića, ravnatelja Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Daniela Perisa te profesorice Nevenke Frank Guštin u ime Mješovite industrijsko - obrtničke škole Karlovac. 

Dana 08. rujna 2021. godine donesena je Odluka o sufinanciranju troškova školovanja redovitih učenika u deficitarnim strukovnim zanimanjima u školskoj godini 2021./2022. U proračunu Karlovačke županije 2021. za ovu mjeru osigurano je 36.000,00 kuna, a Plan za 2022. godinu 46.000,00 kuna.

Ukupno je 13 učenika koji se školuju za navedena zanimanja i to: 2 učenika u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi za zanimanje tapetar, 6 učenika u Mješovito industrijsko-obrtničkoj školi Karlovac za zanimanje tesar i 5 učenika u Tehničkoj školi koji se školuju za zanimanje limar. 

Karlovačka županija financira kompletne troškove školovanja uključujući nastavni materijal (udžbenici s pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima-bilježnice, pribor za crtanje, mape za naukovanje), didaktički materijal, smještaj u učeničkom domu, troškovi za prijevoz te zaštitna radna odjeća i obuća. Cilj je zapošljavanje učenika u skladu s potrebama tržišta rada kao i poveznica gospodarskog i obrazovnog sustava. Radi se o nastavku kvalitetnog programa tijekom cjelokupnog obrazovanja.