Zamjenica župana svečano pustila u rad prostor za predškolski odgoj u Krnjaku

DSC 0021

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, u društvu Domagoja Novosela iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, načelnika Općine Krnjak Dejana Mihajlovića, zamjenika župana Mirka Martinovića, pročelnice za školstvo Karlovačke županije Marije Medić, ravnateljice Osnovne škole "Katatina Zrinski" Krnjak Željke Stojković te ostalih predstavnika Općine Krnjak, članova školskog odbora i djelatnika škole simboličnim je činom puštanja balona danas svečano otvorila jedinicu predškolskog odgoja i obrazovanja u Krnjaku, u prostoru OŠ "Katarina Zrinska".

Ovo je još jedan u nizu dječjih vrtića otvorenih od strane Karlovačke županije u jedinicama lokalne samouprave koje do sada nisu imale organizirani predškolski odgoj. Model uređenja prostora pri školama, podržan je od Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u kojem troškove rada i funkcioniranja zajednički dijele Općina, Županija te Ministarstvo, pokazao se vrlo učinkovitim, posebno jer se znatno smanjuje participacija roditelja. Tako će u dječjem vrtiću "Maslačak" u Krnjaku roditelji za prvo dijete koje pohađa vrtić plaćati 500 kuna, za drugo i svako naredno dijete po 400 kuna, što je znatno ispod ekonomske cijene.

U uređenje prostora za vrtić pri školi u Krnjaku uloženo je 155 tisuća kuna, a vrtić će za sada pohađati 26 mališana. 

Karlovačka županija je i ovom prilikom djeci vrtića u Krnjaku pripremila darove, poklonila svakom djetetu romobil, zaštitnu kacigu i štitnike, a također i dječje igračke.