Županica na obilježavanju Dana općine Kamanje

Kamanje

Svetom misom u župnoj crkvi Ime Marijino u Kamanju, a potom Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je u Kamanju obilježenj Dan općine. Obilježavnju Dana općine nazočila je županica Martina Furdek Hajdin, koja se tom prigodom i obratila okupljenima. Uz članove Općinskog vijeća te načelnika Općine Kamanje Damira Mateljana, sjednici su nazočili i drugi gosti, među kojim i izaslanica Predsjednika RH, njegova savjetnica Melita Mulić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnica dr. Maja Grba Bujević, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, kao i gradonačelnici i načelnici pojedinih gradova i općina u Karlovačkoj županiji, predstavnici policije te mještani Kamanja. 

Goste je pozdravio načelnik Damir Mateljan koji je ukratko prikazao rezultate rada u protekloj godini, pritom ističući značaj izgradnje školske sportske dvorane i dječjeg vrtića za dalji razvoj općine i kvalitetniji život stanovnika ovog kraja. Zahvalio je Karlovačkoj županiji na dobroj suradnji na projektima, na financiranju izgradnje sportske dvorane i posebno na brzini izdavanja potrebne dokumentacije za realizaciju projekata i akata za gradnju. 

Kao i drugi govornici županica Martina Furdek Hajdin čestitala je općinskom vodstvu i mještanima Dan općine, uz želju za uspješnim daljnjim razvojem. Naglasila je angažiranost Županije u provođenju mjera za demografski oporavak, među kojim su i izgradnja športskih dvorana i prostora za predškolski odgoj u svim našim gradovima i općinama. Općina Kamanje jedna je od općina kojima su osigurani ovi objekti i sigurno će doprinijeti ugodnijem i sadržajenijem životu mještana te ostanku mladih na ovom prostoru.