Županica obišla radionicu 48. ZILIK-a

zilik radionica 14Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sa suradnicima, posjetila je u petak, 28. siječnja, radionicu 48. Zimske likovne kolonije ZILIK u Karlovcu. Ovaj tradicionalni posjet i druženje s umjetnicima i djecom, korisnicima Centra za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“, bila je prigoda da se još jednom ukaže na vrijednost i značaj ove manifestacije, čije održavanje Karlovačka županija redovito podupire. Županica je ovom prilikom Centru predala donaciju Karlovačke županije, likovni pribor i pripadajući materijal, koji će djeca i umjetnici koristiti tijekom njihovog zajedničkog rada.  

Karlovačka županija tradicionalno dolazi na ZILIK. Volimo provesti vrijeme s djecom i umjetnicima, to je tradicija i grada Karlovca i Županije. Nama se Dječji dom javlja na javne potrebe u kulturi i mi ih financijski pratimo. To je manje važno u odnosu na onu vrijednost koju mi dobijemo i kroz likovna djela koja ovdje nastaju, zbog umjetnika koji dolaze i što se uključuju djeca koja žive izvan svojih obitelji, kazala je u svom obraćanju županica Furdek Hajdin.

Današnju je likovnu radionicu pod nazivom "Ja volim, ja želim..." vodila akademska slikarica Ivana Barišić Tomšić, a u radionici su sudjelovala djeca iz poludnevnog boravka, koja su u svojim radovima iskazala ono što vole i žele.

Kroz radionicu ZILIKA goste je provela ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“ Nataša Horvat, koja je zahvalila županici i Karlovačkoj županiji na stalnoj potpori ovoj manifestaciji.

Županica Martina Furdek Hajdin je iskoristila prigodu te tijekom današnjeg posjeta Domu Vladimir Nazor razveselila njihovu 13-godišnju korisnicu, djevojčicu Martinu Jurčević, za koju je Karlovačka županija krajem prošle godine preuzela obvezu plaćanja osiguranja daljnjeg školovanja. Uz tortu, pokon od županice, mala Martina danas je tako proslavila svoj 13. rođendan.