Županica posjetila poljoprivredni obrt Salopek i poduzeće Madig Mrežnica iz Ogulina

DSC 0009Zahvaljujući svojim prirodnim resursima i obradivim površinama, Karlovačka županija predstavlja veliki potencijal za poljoprivrednu djelatnost. Upravo taj potencijal prepoznala je obitelj Salopek iz Ogulina koja se već dugi niz godina bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća, a svoj posao odnedavno su prenijeli i na mlađe generacije.
U posjetu njihovom obrtu bila je županica Martina Furdek-Hajdin. U 2021. godini obrt je od oca Zdravka preuzeo sin Martin kao mlado poljoprivredno gospodarstvo, a ovom prilikom Martin je županicu upoznao sa svim izazovima i prednostima ovakvog tipa poslovanja. Istaknuvši da dugoročni uspjeh mogu očekivati samo oni koji se na vrijeme prilagođavaju uvjetima tržišta rada, vlasnik obrta Martin Salopek županici je pokazao i novi proizvodni pogon koji je u nastanku. Trenutno obrađuju 13,5 ha poljoprivrednog zemljišta, od toga 2,5 ha pod kupusom,  ostalo žitarice. Imaju 7 zaposlenih, a sa proširenjem proizvodnje planiraju i nova zapošljavanja.
Jedan su od najvećih kooperanata proizvodnog poduzeća MADIG-MREŽNICA kojeg je također u posjetu gradu Ogulinu obišla županica Martin Furdek-Hajdin. Madig Mrežnica je proizvodno poduzeće vlasnika Ivice Magdića.Rad tvrtke je utemeljen na 50-godišnjoj tradiciji zadružnog uzgoja i prerade kupusa u ogulinskom kraju. Ogulinsko kiselo zelje je proizvod sa zaštitom izvornosti na europskom tržištu, a proizvodnja se iz godine u godinu povećava. Uz osnovnu djelatnost , kako je istaknuo vlasnitk tvrtke Ivica Magdić, bave se još i hotelijerstvom, vlasnici su nekoliko poljoprivrednih ljekarni. Također imaju i farmu junadi te se bave uzgojem ovaca i tovom junadi. Obrađuju oko 31 ha poljoprivrednog zemljišta, od toga 7 ha pod kupusom, ostalo pod žitaricama. Trenutno zapošljavanju oko 50 ljudi, a također planiraju nova zapošljavanja.

Županica Martina Furdek-Hajdin ovom prigodom je istaknula: „Veseli me što upravo u ogulinskom kraju uspješno djeluje i veliki broj malih gospodarstvenika koji su primjer kako uz ljubav prema onome što radite i kvalitetan i vrijedan rad mogu uspjeti i konkurirati sa svojim proizvodom i puno većim proizvođačima“.