Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Županica posjetila rukometni kamp u Selcu

viber slika 2022 07 21 12 40 39 405
Preko 80 mladih rukometašica i rukometaša iz Karlovca, Ozlja, Duge Rese i Krnjaka  u organizaciji RK Škole rukometa Karlovac trenutno boravi u Hostelu Selce.
Pod vodstvom Miloša Đankovića i stručnog stožera u dva tjedna koliko rukometaši borave u Selcu održavaju se treninzi i pripremne utakmice, a u slobodno vrijeme organizirane su brojne zabavne aktivnosti. 

Posljednjeg dana priprema polaznike rukometnog kampa je posjetila županica Martina Furdek-Hajdin.
"Drago mi je što se nastavlja ova hvalevrijedna tradicija gdje mladim generacijama iskusni treneri prenose svoja znanja, uče ih timskom duhu i svim dobrobitima koje sport donosi. Hvala i Milošu Đankoviću što svojom upornošću i sportskom hrabrošću nije odustao od organizacije kampa čak ni u vrijeme pandemije kada su mnoge aktivnosti bile zaustavljene."

Kroz rukometni kamp prošlo je 140 polaznika i to dječaci i djevojčice rođeni 2007. do 2015. godine.

Šef kampa, kako ga od milja zovu, Miloš Đanković predstavio je županici aktivnosti koje stručno vodstvo radi sa polaznicima tijekom trajanja kampa: "Ove godine je posebno kvalitetan kamp iz razloga što je bio veliki broj stručnih trenera sa najvišim licencama. Radilo se kroz individualni i koleketivni pristup ,a to je nešto što će se osjetiti u razvoju sportaša. Naš kamp je posjetio i reprezentativac i olimpijac Manuel Štrlek, a to je bio poseban doživljaj za sve dionike kampa. Ovo je jedan pokazni primjer izvrsne suradnje između Županije, Grada kao vlasnika, rukometne škole kao pokretača i Hostela Selce kao domaćina."

U Hostel Selce je u posljednjih pet godina uloženo preko 5 milijuna kuna, a kako ističe direktor Hostela Dario Smojver to je tek početak, jer planovi za unapređenje su veliki.  Novouređeni prostori i stručno osoblje Hostela Selce također je zaslužno da će djeci ovaj boravak ostati u divnom sjećanju.

"Hostel Selce već je dugi niz godina domaćin malih rukometašica i rukometaša. Riječ je o jednom o kampova sa najdužom tradicijom što mu daje jednu dodatnu vrijednost. Po njegovom modelu i uzoru su izrasli i mnogi drugi kampovi. Iz godine u godinu značajno raste kvaliteta, a ove godine su uključena i djeca izvan Karlovačke županije. Slobodno možemo reći da u Karlovcu nema osobe koja je postala rukometaš, a da dio svoje rukometne karijere nije izgradila na ljetnim pripremama u Selcu."- istaknuo je Smojver

Inače, Karlovačka županija financira rad Rukometne škole Karlovac sa 30 tisuća kuna kroz natječaj Zajednice športova Karlovačke županije.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost