Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Županica primila orače Karlovačke županije - među najboljima su u državi

oraci4Na 18. državnom natjecanju orača, održanom 7. i 8. listopada 2022. godine u Prelogu, Karlovačka županija je, u konkurenciji od 14 županija, osvojila odlično 3. mjesto.

One koji su za to zaslužni primila je karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, te im čestitala na izvrsnim rezultatima.

Željko Goldašić osvojio je 3. mjesto u kategoriji ravnjaka, a Petar Spudić 6. mjesto u kategoriji premetnjak. Obojica su zadovoljna ostvarenim rezultatima i ističu kako iza svega stoji mnogo teškog rada i vježbanja. Njihov trener, predsjednik Udruge orača Karlovačke županije Ivan Spudić, višestruki je državni prvak, a sudjelovao je i na nekoliko svjetskih prvenstava. Kad se na nekom natjecanju, rekao je Ivan Spudić, pojave orači Karlovačke županije, konkurenciji nije svejedno, jer mi smo godinama u vrhu.

„Ta su natjecanja vrlo atraktivna, svakako imaju i turistički značaj. Mi ćemo i dalje vrijedno trenirati, a Karlovačkoj županiji i općini Barilović, smo zahvalni za svaku pomoć“, rekao je Ivan Spudić.

Županica Martina Furdek Hajdin rekla je da će Karlovačka županija i dalje pomagati Udruzi orača. Podsjetila je i da kroz niz mjera i poticaja županija godinama sustavno pomaže poljoprivrednicima.

Poljoprivreda nam je jedna od najvažnijih grana gospodarstva. Naravno da bismo mi htjeli da su posjedi manje usitnjeni i da još više raste broj onih koji se tim poslom bave ozbiljno i kvalitetno. Zato iz godine u godinu povećavamo iznose za poticaje. Primjerice, prije pet godina za poticaje smo izdvojili 430 tisuća kuna, a ove godine milijun i 200 tisuća. Usto, smanjili smo broj korisnika, tako da su potpore izdašnije i želimo da one budu pravi vjetar u leđa poljoprivrednicima“, naglasila je Furdek Hajdin.

Prijemu orača prisustvovao je i načelnik općine Barilović Dražen Peraković. Budući da su najbolji orači upravo s područja te općine, vjeruju da će im općina i ubuduće pomagati i podržavati Udrugu orača Karlovačke županije.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost