Županica sa suradnicima u radnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji

PGZ

Projekt obnove i revitalizacije kulturno-povijesne baštine u Primorsko-goranskoj županiji "Putovima Frankopana" bila je tema posjete županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin Primorsko-goranskoj županiji. Županicu i suradnike ugostio je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, sa svojim suradnicama, pročelnicom Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonjom Šišić i višom savjetnicom za kulturu Rajnom Miloš. 

Susret je upriličen u Posjetiteljskom centru Kraljevica te u Kaštelu Grobnik, gdje je, uz stručno vodstvo, održan obilazak i upoznavanje s projektom "Putovima Frankopana". Kako i Karlovačka županija provodi svoj projekt "Dodir civilizacija", zasnovan također na obnovi i revitalizaciji kulturno-povijesne baštine - starih gradova, iskustvo Primorsko-goranske županije u ovom projektu višestruko je korisno.

Tijekom susreta se razgovaralo o mogućnostima povezivanja ovih projekata u nacionalni projekt, a koji se mogu međusobno nadopunjavati, u cilju njihove bolje turističke valorizacije.

Razgovaralo se i o drugim oblicima međusobne suradnje i razmjene iskustava između dvije susjedne Županije.

Osim županice Martine Furdek Hajdin, iz Karlovačke županije još su nazočili zamjenik ravnatelja JURRA-e Krunoslav Kralj, pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija u Karlovcu Sonja Kočevar, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ana Valić te viša savjetnica za razvoj i EU fondove UO za gospodarstvo Marija Sertić.