Županija nabavila sedam novih vozila za potrebe sanitetskog prijevoza

sanitet

Zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar danas je (13. rujna) u prostoru Doma zdravlja Karlovac održala svečanu primopredaja novih sanitetskih vozila za potrebe domova zdravlja u Karlovačkoj županiji. 

Karlovačka županija je za potrebe svih domova zdravlja u Karlovačkoj županiji nabavila 7 novih vozila za sanitetski prijevoz, od kojih Dom zdravlja Karlovac dobiva dva vozila, a ostale ustanove po jedno. Vozila su marke Renault Master, dok je za potrebe Doma zdravlja Ogulin nabavljeno vozilo VW Crafter s pogonom 4x4.

Ukupna vrijednost nabave je 2.662.500,00 kn s PDV-om, od čega je 2 milijuna kuna iz svog proračuna platila Karlovačka županija, a ostalo su sredstva domova zdravlja. Kako je tom prigodom istaknula zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, nastavak je ovo sustavnog ulaganja u zdravstvo Karlovačke županije i povečanje kvalitete i standarda zdravstvenih usluga. Od 2018. godine do danas nabavljeno je ukupno 19 sanitetskih vozila ili 53 posto od ukupnog broja. Nakon što je nabavljena dijagnostičko-terapeutska oprema u svih 14 zdravstvenih ustanova, u vrijednosti primjerice u domovima zdravlja od 11 milijuna kuna, a u bolnicama godišnje u višemilijunskim iznosima, na red je došao i sanitetski prijevoz. Iduće godine okrenut ćemo se nabavi vozila za patronažne službe u domovima zdravlja te u Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući, izjavila je na primopredaji vozila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. U ime ravnateljica domova zdravlja na novim se vozilima Županiji zahvalila ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Šterk Tudić. 

Vozila je, temeljem provedenog postupka javne nabave, isporučila tvrtka CIB Commerce iz Buzeta.