Županijska smotra LiDraNo 2022.

Lidrano 2022JPG

U organizaciji Karlovačke županije te ovogodišnjeg domaćina Osnovne škole Draganići i uz potporu Općine Draganić u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu danas je započeo dvodnevni županijski susret učenika osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije u literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima te dramskim, scenskim i lutkarskim izvedbama, LiDraNo 2022. godine. U dvodnevnom programu ukupno sudjeluje 145 sudionika, 60 učenika i 36 mentora osnovnih škola te 31 učenik i 18 mentora srednjih škola s područja cijele Karlovačke županije. Prvog su dana u Zorni domu na programu dramsko-scenski nastupi, a drugi dan (srijeda) će u Koncertnoj dvorani Glazbene škole u Karlovcu biti održani novinarski, literarni i radijski radovi.

LiDraNo je jedno od natjecanja, susreta i smotri učenika osnovnih i srednjih škola u sustavu natjecanja koje provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske. Županijskom susretu LiDraNo prethode školski i općinski susreti, a najbolji radovi s županijske smotre imat će priliku predstavljati Karlovačku županiju na državnoj smotri. To je tradicionalno najmasovnije natjecanje u kojem sudjeluje najviše škola i učenika.

Županijski susret LIDRANO 2022. organiziralo je Županijsko provedbeno i organizacijsko povjerenstvo s predsjednicom i ravnateljicom škole domaćina.

Organizacija županijskog susreta LIDRANO financira se iz proračuna Karlovačke županije, a svake godine drugi je domaćin susreta. Ove je godine čast ali i obaveza domaćinstva pripala Osnovnoj školi Draganići, čiji su učenici i djelatnici , na čelu s ravnateljicom škole Maricom Jurčić, pripremii zanimljiv i raznolik program otvorenja smotre.

Tom su se prigodom sudionicima obratile ravnateljica škole domaćina Marica Jurčić, načelnica Općine Draganić Anica Domladovac te zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar. 

Uz prosudbeno povjerenstvo, dvodnevni će program pratiti djelatnici Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije, na čelu s pročelnicom Marijom Šćulac.